HumanostInfoNašim krajem

HUMANITARNA AKCIJA Lepoglavčani pokupovali sve tulipane za pomoć radu Zaklade „Ana Rukavina“

U organizaciji SDP-a Lepoglava

Lepoglava – Socijaldemokratski forum žena SDP-a Lepoglava jutros je 6. travnja proveo humanitarnu akciju ‘Omiljeni cvijet Ane Rukavine’ kojom se želi, prigodnom prodajom tulipana, omiljenog cvijeta Ane Rukavine, prikupiti financijska sredstva za pomoć radu Registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica zaklade ‘Ana Rukavina’.

Akciji se odazvao velik broj građana svih životnih dobi, a tulipani su jednostavno rasprodani za tili čas čime su lepoglavčani pokazali kako im nije strano donirati koju kunu za dobru stvar. Upravo je zbog samih građana akcija uspjela i svi su se tulipani rasprodali u obliku donacije za borbu protiv leukemije.

Socijaldemokratski forum žena SDP-a proteklih je desetak godina dao velik doprinos razvoju Registra, a s istim smo žarom organizirali i ovogodišnju akciju. Građani su nam pomogli u nastojanju da dodatno pomognemo funkcioniranje Registra i time povećamo šansu za ozdravljenje oboljelima od leukemije – poručuje predsjednica Foruma žena SDP-a Lepoglava Ružica Kučar zahvalivši građanima na velikom odazivu i dodavši kako su uz tulipane lepoglavske aktivistice okupljene oko Foruma žena dijelile i edukativne letke iz kojih građani mogu saznati sve o mogućnostima, načinu i metodama darivanja koštane srži i upisu u registar dobrovoljnih darivatelja.

Akcija se ove godine proširila i u radničkim pogonima lepoglavskih tekstilnih tvrtki poput Sitona i V-Elite gdje su radnice same prikupile značajnu donaciju, a socijalnu osviještenost pokazali su i svi drugi građani tokom današnjeg jutra.

Od početka rada Registra 2007. godine, broj upisanih dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica povećan je sa skromnih 150 na preko 50 tisuća potencijalnih darivatelja, od čega je 48 tisuća darovanih uzoraka tipizirano.

U svijetu postoji velik broj bolesnika čiji život ovisi o transplantaciji krvotvornih matičnih stanica, poput naše junakinje Mile Rončević, a koji traže podudarnog darivatelja.

Zahvaljujući Registru, do danas je u Hrvatskoj provedeno 60-tak transplantacija matičnih stanica, odnosno, pružena je nada za spas ljudskih života!

Dodajmo i podatak kako je Socijaldemokratski forum žena Hrvatske ovu akciju osim u Lepoglavi proveo u preko stotinu gradova i općina na preko stotinu lokacija diljem Hrvatske.

Foto: SDP Lepoglava

Foto: SDP LEpoglava

Tags

Related Articles

Back to top button
Close
Close