InfoNašim krajemObrazovanje

JUMICAR HRVATSKE „Program prometne kulture za najmlađe“ – Kamenica domaćin školama Kamenica, Žarovnica, Višnjica i Cvetlin

Radionicama je obuhvaćen 61 učenik i učenica drugog i trećeg razreda

Kamenica – Gradsko Društvo Crvenog križa Ivanec, uz druge službe i organizacije, bio je jedan od sudionika sa svojima djelatnicima i vanjskim suradnicima u programu u organizaciji Jumicar Hrvatske – ”Program prometne kulture za najmlađe” koji se u srijedu (12. lipnja) održao u OŠ Ivana Rangera u Kamenici za učenike 2. i 3. razreda OŠ Ivana Rangera Kamenica i PŠ Žarovnica, te 2. razreda OŠ Izidora Poljaka Donja Višnjica i PŠ Cvetlin.

Uloga GDCK Ivanec bila je upoznavanje učenika s osnovama prve pomoći kroz radionicu Prva pomoć – Upomoć! učenici su se upoznali s načinima pružanja prve pomoći, važnosti razmišljanja o samopomoći, ali i pomoći drugima.

Vanjski suradnik Vjeran Marić, upoznao je djecu, kroz grupni rad,igranje uloga i glumu s prvom pomoći, ciljevima pružanja prve pomoći i osnovnim pravilima, kako pozvati hitnu medicinsku službu, upoznali djecu s materijalom kojim pružamo prvu pomoć, te prikazali postupke pružanja prve pomoći kod dugotrajnog gubitka svijesti, krvarenja, prijeloma ruke i drugim sličnim situacijama.

Radionicama je obuhvaćen 61 učenik i učenica drugog i trećeg razreda.

Provođenjem programa prve pomoći nije samo stjecanje specifičnih znanja i vještina o ponašanju na mjestu nesreće, mjerama za spašavanje do dolaska hitne pomoći itd. već i upoznavanje s organizacijom Crvenog križa, stjecanje znanja o povijesti i djelatnostima Crvenog križa i time i izgradnja i jačanje kapaciteta zajednice na lokalnoj i nacionalnoj razini kao i osobni razvoj pojedinca stjecanjem različitih životnih vještina.

Foto: GDCK Ivanec

Foto: GDCK Ivanec

Tags

Povezani članci

Back to top button
Close
Close