IzdvojenoNašim krajemPolitikaVijesti

KRIZA VLASTI U MARUŠEVCU Predsjednik Općinskog vijeća Josip Špoljar podnio ostavku – razlog je (i) omalovažavanje i nekorektan odnos od strane izvršne vlasti

Kao predsjednika Općinskog vijeća nisu ga zvali na prezentaciju prijedloga Proračuna, a dokumente dostavili po komunalnom redaru

Maruševec – Nakon što na 19. sjednici jedini nije podržao Proračun Općine Maruševec za 2020. godinu, nezavisni Josip Špoljar podnio je ostavku na dužnost predsjednika Vijeća.

Špoljar je podnio ostavku zajedno s dvoje nezavisnih vijećnika sa svoje izborne liste Brankom Mavrekom i Tomicom Korparom, a kao razloge navodi omalovažavanje i nekorektan odnos od strane izvršne vlasti u Općini Maruševec.

Naveo je kako se tako nešto moglo vidjeti prilikom izglasavanja Proračuna za 2020. godinu pri čemu je u raspravi na sjednici Općinskog vijeća iznio razloge zbog kojih nije podržao Proračun, no njegovo izlaganje nije navedeno u zapisniku sjednice, pa niti nakon njegova služenog zahtjeva za dopunom zapisnika.

Nezavisni vijećnici Branko Mavrek i Tomica Korpar imali su također čitav niz kvalitetnih prijedloga koji isto nisu prihvaćeni te su odlučili dati ostavke na članstvo u Gradskom vijeću.

Svo troje će zamijeniti sljedeći na nezavisnoj listi koju je nazborima 2017. predvodio upravo Josip Špoljar.

Špoljar je naveo da kao predsjednik Općinskog vijeća nije pozvan od strane vodstva Općine da mu se prezentira što se planira uvrstiti u prijedlog Proračuna, a dokumenti su mu se poslali po komunalnom redaru.

Također, uz prijedlog Proračuna Općine Maruševec za 2020. godinu nije bilo rebalansa te izvršenje proračuna za 2019. godinu, a uobičajena je praksa da se prije donošenja novog Proračuna razmotre rebalans i izvršenje Proračuna tekuće godine.

Špoljar navodi kako se u Proračunu zanemarena pojedina naselja poput Selnika, Grede, Biljevca, Donjeg Ladanja i drugih, a smatra da su pojedine stavke mogle biti puno manje, poput sredstava za proslavu Dana Općine, reprezentacije ili informativnog programa, te ne odborava promoviranje načelnika i zamjenika načelnika kroz medije proračunskim novcima.

Uz ostalo navodi i podatak da u Proračunu nije planirana izgradnja Sportsko-rekreacijskog centra Iva, za koji su se u prošlom proračunu planirala puno veća sredstva nego prethodnih godina uz obrazloženje da su se povećale cijene.

To je unazad nekoliko godina bila značajna stavka pri donošenju Proračuna tako da je i to jedno od zanemarivanja ulaganja za naselje Donje Ladanje.

Isto tako, u Proračunu nije planirana izgradnja Društvenog doma u Selniku, za što se u prethodnim godinama  planiralo 300.000 kuna.

Josip Špoljar (Foto: Facebook)

Tags

Related Articles

Back to top button
Close
Close