Gradovi i OpćineIzdvojenoVijesti

LEPOGLAVA Svečano otvoren “Park hrvatskih branitelja” – na otvaranju i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved

U samom parku je otkriveno i spomen obilježje za sve poginule branitelje s gradskog područja, a njegovu otkrivanju nazočili su i članovi obitelji poginulih hrvatskih branitelja, brojni branitelji, Braniteljske udruge iz Varaždinske županije, uzvanici, čelnici grada Lepoglave i brojni građani

Lepoglava – Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved jučer je, uz prigodne riječi, i službeno u Lepoglavi otvorio “Spomen park 12 Hrvatskih branitelja Lepoglave”.

U samom parku je otkriveno i spomen obilježje za sve poginule branitelje s gradskog područja, a njegovu otkrivanju nazočili su i članovi obitelji poginulih hrvatskih branitelja, brojni branitelji, Braniteljske udruge iz Varaždinske županije, uzvanici, čelnici grada Lepoglave i brojni građani.

Uz počasne plotune, oglasio se i tamburaški sastav branitelja.

Brojnim nazočnima obratio se prigodnim riječima, brigadni general Zdravko Jakop, državni tajnik Ministarstva obrane Republike Hrvatske, te ujedno, kao njihov izaslanik prenio čestitke hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović i ministra obrane Damira Krstičevića.

U ime domaćina, pozdravne riječi dobrodošlice uputili su gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić i predsjednik Udruge Branitelji Hrvatske Lepoglava Dražen Husnjak.

Samo spomen obilježje blagoslovio je lepoglavski župnik monsinjor Andrija Kišićek.

Foto: Ivo Loborec Facebook

Nakon svečanosti otvorenje “Spomen parka 12 hrvatskih branitelja Lepoglave”, a budući da 8. prosinca blagdan Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije Lepoglava slavi kao Dan grada i Dan župe, brojni uzvanici uputili su se prema Domu kulture gdje je održana i svečana sjednica Gradskoga Vijeća.

Pozdravne riječi i nekoliko informacija o gradu Lepoglava uputili su gradonačelnik Marijan Škvarić i predsjednik Vijeća Robert Dukarić, dok su čestitke lepoglavčanima uz Dan grada uputili saborski zastupnici Anđelko Stričak i Milorad Batinić, zamjenik Župana Varaždinske županije Tomislav Paljak. Uobičajeno za takva okupljanja, tijekom sjednice su ovogodišnjim laureatima dodijeljena Javna priznanja.

Za životno djelo na području društvenoga rada, Priznanje Grada Lepoglave posthumno je dodijeljeno Branki Funda, dok su Priznanja za doprinos ugledu i promociji Grada Lepoglava u zemlji i inozemstvu primili i Tvrtka Klasje, Osnovna škola “Ante Starčevića”, Ženski pjevački zbor “Collegium artisticum, te Vladimir Hajduk, kao i Dragutin Špac, koji je, u ime nagrađenih, zahvalio na Priznanjima.

Bogat niz programa, kojima Lepoglava slavi Dan grada nastavlja se i ovoga vikenda, te traje sve do kraja prosinca.

Danas su za sve poginule branitelje u Domovinskom ratu položeni vijenci uz Centralni križ na groblju u Lepoglavi, a misno slavlje je uz Dan grada i Dan župe predvodio u Lepoglavskoj župnoj crkvi varaždinski biskup monsinjor Josip Mrzljak.

Večer će ispuniti u 18 sati program KUD-a Pušlek i njihovih gostiju iz Klenovnika, u prostoru Doma kulture.

Sutra u 9 sati bit će uz Nikolinje podjela darova djeci, a u 10 sati u restoranu Ivančice započeti će orkugli stol na temu “Uspješno pčelarenje”.

Počinje u 9 sati podjelom darova djeci povodom Nikolinja, potom u 10 sati Okruglim stolom na temu “Uspješno pčelarenje”, sportskim popodnevom i turnirom u kuglanju na lepoglavskoj kuglani u 14 sati, te u 18 sati Koncertom Ženskog pjevačkog zbora “Collegium artisticum” iz Lepoglave u Domu Kulture.

Uz Dan grada Lepoglave bit će održana još i Svečanost obilježavanja 50. godina Osnovne škole “Ante starčević” u srijedu 19. prosinca, potom Žive jaslice koje će Pušleki uprizoriti u nedjelju 23. prosinca i na Badnjak, te Božićni koncertom na Štefanje 26. prosinca.

Mobilnu aplikaciju za eivanec preuzmite na linku

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.vip_media.zvonimir.eivanec

Povezani članci

Back to top button
Close
Close