InfoZanimljivosti

LIJEKOVI I MEDICINSKI PROIZVODI Veledrogerije će limitirati isporuku lijekova bolnicama – evo koje najviše duguju

Dug prema veledrogerijama iznosi 2,6 milijardi kuna

Ni nakon nedavnog sastanka u Vladi s premijerom Plenkovićem i ministrima Kujundžićem i Marićem, kao ni nakon prethodno poslanih brojnih službenih dopisa i javno upućenih apela za pronalaženje rješenja za nagomilane dugove bolnica prema veledrogerijama, pomaka i dalje nema i dug se nastavlja gomilati.

Zbog toga su veledrogerije prinuđene započeti sa selektivnom obustavom, odnosno, limitiranom isporukom lijekova i medicinskih proizvoda kao i podizanjem tužbi protiv pojedinih bolnica, rečeno je konferenciji za medije HUP – Koordinacija veledrogerija.

Radi se o bolnicama s najstarijim dugovanjima – onima čiji rokovi plaćanja prelaze 1000 dana: OB Dubrovnik, OB Sisak i OB Vinkovci.

Nakon sastanka s premijerom u svibnju bolnicama je doznačeno 200 milijuna kuna za hitno podmirenje manjeg dijela duga, uz obećanje da će se odmah započeti tražiti rješenje za održivo plaćanje nagomilanih dugovanja.

No, unatoč pokušajima dogovaranja sastanka s ministrima financija i zdravstva kako bi se razgovaralo o načinu na koji će se sustavno riješiti problema dugovanja – do njega još nije došlo.

Krajem lipnja ukupni dospjeli dug prema veledrogerijama iznosi 2,6 milijardi kuna, piše portal Privredni.hr.

Tags

Povezani članci

Back to top button
Close
Close