IzdvojenoSportVijesti

MAŠTOVITO I KREATIVNO Atletski klub Varaždin organizira GLOBALNU C(r)oRUNa ligu – trči sam, skeniraj rezultat i pošaljki na obradu

Prijaviti se i nastupiti mogu apsolutno svi iz bilo kojeg kutka Lijepe naše, a naravno i iz cijelog svijeta

S obzirom na da ova situacija s koronom, izgleda da neće baš tako brzo proći, u Atletskom klubu Varaždin došli su na ideju o ligi od 4 kola pod nazivom C(r)oRUNa liga.

“Budući da većina trkača i dalje vjerojatno vrijedno i marljivo individualno trenira bilo bi dobro da se kroz tjedne kontrolne utrke ujedno natječemo, a i da vidimo gdje nam je forma i kako napredujemo kroz trening. Osnovna zamisao je da bi na kraju tjedna u nedjelju sami otrčali jednu od ponuđenih dionica koje bi se zasebno bodovale.

Prijaviti se i nastupiti mogu apsolutno svi iz bilo kojeg kutka Lijepe naše, a naravno i iz cijelog svijeta. Upravo zbog različitih fizičkih mogućnosti svakog pojedinca (od početnog rekreativca pa do „profića“) ponuđene dionice bile bi 5 km, 10 km, 21,1 km. Održali bi 4 kola, a u 4. kolu bi uz postojeće ponudili i maraton.

Poanta je u tome da svatko otrči željeno na svojoj individualnoj stazi (šuma, cesta, livada,…), a može i po dvorištu ili u sobi u izolaciji, itd. te poslika svoj rezultat na Garminu, Polaru, mobu i ostalim pametnim satovima i mobitelima te pošalje nama na obradu. Ujedno se mogu poslati i slike pa da se to sve objedini i službeno objavi. Nakon dobivenih zbirnih rezultata slijedi bodovanje i plasman po pojedinim dionicama, a na kraju ćemo proglasiti i pobjednike koje očekuju motivirajuće nagrade.

Osnovna želja je u ovo depresivno vrijeme potaknuti natjecateljski duh, motivirati se istrčati zadanu dionicu bez obzira na rezultat, a ujedno pokazati kako se i trčanjem boriti protiv koronavirusa. Krenuli bismo već od ovog tjedna 22.03.2020., a vrijeme u koje bi trčali birate sami poštivajući datum (0-24h).

  1. kolo 22.03.2020. – 5 km, 10 km, 21.1 km
  2. kolo 29.03.2020. – 5 km, 10 km, 21.1 km
  3. kolo 05.04.2020. – 5 km, 10 km, 21.1 km
  4. kolo 12.04.2020. – 5 km, 10 km, 21.1 km, 42.2 km

Bodovanje:

  1. mjesto – 100 bodova
  2. mjesto – 95 bodova
  3. mjesto – 92 bodova
  4. mjesto – 90 bodova
  5. mjesto – 89 bodova, itd.

Maraton – posebna utrka i posebno proglašenje

Napomena: Uvijek je važno imati na umu kako trčanje i fizička aktivnost pospješuju naše fizičko i mentalno zdravlje te jačaju imunitet i podižu raspoloženje. No, pritom je posebno važno ponašati se savjesno i odgovorno te pridržavati se svih mjera prevencije širenja koronavirusa donesenih od strane nadležnih službi radi očuvanja zdravlja i sigurnosti sebe i svih građana. Zbog toga od iznimne je važnosti da TRČITE SAMOSTALNO, a ne u društvu prijatelja i drugih trkača.

KAKO SE PRIJAVITI I PRAVILA

Prijavom na C(r)oRUNa ligu ovdje, na email ćete dobiti upute kako poslati svoj otrčani rezultat te startni broj koji možete, ali i ne morate isprintati kod kuće. Pozivamo vas da trčite sa svojim personaliziranim startnim brojem te nam kasnije kod slanja svojeg rezultata pošaljete i svoje slike gdje se vidi vaš startni broj kako bi u zajednički album objavili sve slike “boraca” protiv korone.

Nakon što ste otrčali svoju dionicu, ovdje TREBATE poslati screenshot sa mobitela o otrčanoj dionici ili poslati link na tu aktivnost. Također možete poslati i sliku svojeg pametnog sata ukoliko imate problema sa sinkronizacijom s pametnim mobitelom.

Prijava rezultata mora sadržavati vaš startni broj, screenshot aplikacije ili sliku sata na kojem se vidi otrčana duljina, datum trčanja, vrijeme i tempo. Tolerancije na otrčanu izmjerenu duljinu iznose +-0.5%. U suprotnom nećemo priznati vaš rezultat.

Ukoliko preko navedenih linkova ne možete poslati svoj rezultat ili imate probleme, uvijek nam možete poslati svoje rezultate na email [email protected]

I na samom kraju, vjerujemo da ćete se i vi fer, korektno, pošteno i sportski aktivno uključiti u ovu ligu i „bitku“ s koronom, a naknada za sve navedeno je nevjerojatnih 0 KUNA.

Znači, nema startnine. Samo je potrebna vaša volja, trud i motivacija za istrčati jednu od navedenih dionica, a mi ćemo se pobrinuti za ostalo.

Izvor: Atletski klub Varaždin

Tags

Povezani članci

Back to top button
Close
Close