Info

Na području Varaždinske županije u rujnu zabilježen pad broja nezaposlenih

Kretanja na tržištu rada na području Varaždinske županije u rujnu bilježe pozitivan trend, budući da je zabilježen pad broja nezaposlenih u svim ispostavama varaždinskog Područnog ureda Hrvatskog zavoda za zapošljavanja.

S koncem rujna u Područnom uredu bilo je evidentirano 5.350 nezaposlenih, odnosno 186 manje no prethodnog mjeseca, a od ispostava najveći pad broja nezaposlenih od 6,6 posto bilježi se u Novom Marofu, a najmanji u Ivancu od 1,3 posto.

U Ivanečkoj ispostavi krajem rujna bilo je evidentirano 1.557 nezaposlenih što je 20 osoba manje no mjesec dana ranije. Među tražiteljima zaposlenja podjednaki je broj muškaraca i žena, po prvi puta posao traži 868 osoba, njih 491 prijavilo se u evidenciju iz radnog odnosa.

Tijekom rujna ponuđeno je 1.306 slobodnih radnih mjesta, što je za 17,7 posto više nego mjesec dana ranije i to najviše njih, skoro polovina u prerađivačkoj indutriji. Što se tiče natraženijih zanimanja u rujnu su to bili kožarski radnici i šivači. Od 708 zaposlenih osoba najviše je njih u prerađivačkoj industriji i obrazovanju.

Iako su poslodavci sa šireg ivanečkog područja prijavili 158 slobodnih radnih mjesta, zaposlenje su uspjele pronaći 136 osobe. Istovremeno je novčanu naknadu od prosječnih 1.786 kuna na području ispostave Ivanec koristilo 286 nezaposlenih.

S područja grada Ivanca u ispostavi je prijavljeno 553 nezaposlenih, Lepoglave 329, Bednje 208, Klenovnika 94, Donje Voće 125, a Maruševca 248 nezaposlenih osoba.

Povezani članci

Back to top button
Close
Close