Izdvojeno

Nabavljen uređaj za automatsku masažu srca koji će se koristiti u Ispostavi u Ivancu

U Zavodu za hitnu medicinu Varaždinske županije predstavljen je novi, treći, uređaj za automatsku masažu srca koji je nabavljen zahvaljujući sredstvima Varaždinske županije te je izuzetno važan za prijevoz oboljelih pacijenata s akutnim koronarnim sindromom na dužim relacijama. Novi uređaj koristit će se u Ispostavi u Ivancu.

Prezentaciji rada uređaja uz ravnatelja Zavoda za hitnu medicinu varaždinske županije Mladena Smoljanca prisustvovao je i župan varaždinske županije Predrag Štromar koji je tom prilikom naglasio odličnu suradnju Zavoda i Županije, te napore koje Županija pruža kako bi se svim pacijentima omogućio vrlo visoki standard pružanja zdravstvenih usluga.

– Prema pokazateljima nabavka ovakvog aparata je dobrodošla jer je srčanih bolesnika nažalost sve više – rekao je župan Štromar dodavši kako se planira nabaviti i dodatne uređaje za ispostave u Ludbregu i Novom Marofu.

-Spomenuti uređaj ostavlja mogućnost da liječnik i medicinska sestra ili tehničar mogu pružati pacijentu neophodnu zdravstvu skrb kao nad standard jer tom prilikom članovi ekipe/tima T1 nisu u funkciji mehaničkih mjera održavanja života pacijenta, odnosno te mjere osigurava predmetni uređaj – naglasio je ravnatelj za hitnu medicinu Varaždinska županije, Mladen Smoljanec, te dodao kako je samo tijekom mjeseca rujna bilo 27 prijevoza srčanih bolesnika za Zagreb što pokazuje kako je takav uređaj i više nego potreban.

Inače, cijena uređaja za automatsku masažu srca sa svim pripadajućim dodatnim elementima i potrošnim materijalom s uključenim PDV-om iznosi 112.788,25 kuna. U ovom trenutku Zavod za hitnu medicinu Varaždinske županije ima ukupno 3 uređaja što zadovoljava trenutne potrebe.

Prezentaciji rada uređaja prisustvovali su i zamjenik župana Varaždinske županije Alen Kišić i pročelnica Upravnog odjela za zdravstvenu zaštitu i socijalnu skrb Ruža Jelovac.

Related Articles

Back to top button
Close
Close