Udruge

Najava: „1. dječje seoske igre Salinovec 2015“ – 5. lipanj 2015.

 

Salinovec – Društvo za športsku rekreaciju Salinovec, na inicijativu djece iz Područne škole „Tin Ujević“ Salinovec, organizira u petak, 5. lipnja, „1. dječje seoske igre Salinovec 2015“.

 

Djeca će se natjecati u šest disciplina; skoku u dalj s mjesta, hodanju na štakama, nošenju košare na glavi, skakanju u vreći, vožnji živih tački i koturanje kotača bicikla. Posebno će biti rangirani dječaci, a posebno djevojčice, i to po dobnim skupinama od 1. do 4., odnosno od 5. do 8. razreda. Za svaku se disciplinu potrebno prijaviti posebno, a svi se rezultati boduju pojedinačno, osim u vožnji živih tački, gdje se nastupa u paru, odnosno djevojčica i dječak zajedno.

 

Prijave se primaju na dan održavanja igara od 17 do 17:30 sati kod prof. Krune Poje, osobno ili na 091/527-7867, te tajnika DŠR Salinovec, Stjepana Četrteka, na 091/588-3857.

 

U DŠR Salinovec ističu zadovoljstvo i ponos što je inicijativa za igre došla od same djece, što znači da im se dugogodišnjoj tradiciji održavanja seoskih igara u Salinovcu uspjela ‘usaditi’ ljubav prema starim sportovima, kojima su se igrali njihovi djedovi, bake, pradjedovi i prabake.

 

Foto: Arhiva DSR Salinovec

Povezani članci

Back to top button
Close
Close