Našim krajem

Nastavlja se projekt „Odaberi svoju školu“

 

Varaždin – U osnovnim školama Varaždinske županije i ove će se godine održati, već sada sedma u nizu kampanja „Odaberi svoju školu“ koju Varaždinska županija provodi zajedno s partnerima Županijskom gospodarskom i obrtničkom komorom te Hrvatskim zavodom za zapošljavanje.

 

Tijekom kampanje će se tako u većini gradova učenicima osmih razreda predstaviti sve srednjoškolske ustanove s područja Varaždinske županije, čime će se značajno olakšati donošenje odluke o nastavku školovanja. Kampanja počinje u ponedjeljak,  u Osnovnoj školi Ludbreg, a posljednje u nizu predstavljanje škola biti će 28. ožujka u Drugoj gimnaziji Varaždin. Kampanja će se u lepoglavskoj osnovnoj školi održati 21. ožujka, a u Osnovnoj školi Ivana Kukuljevića Sakcinskog 24. ožujka. Svaki učenik koji se odazove Kampanji dobiti će promotivnu brošuru pod nazivom Odaberi svoju školu s kratkim informacijama o svakoj srednjoj školi, upisnim kvotama i rokovima. Ravnatelji srednjih škola prezentirat će svoje škole, a svoje aktivnosti predstavit će i partneri na projektu, Hrvatska gospodarska komora, Obrtnička komora Varaždinske županije, i predstavnici Hrvatskog Zavoda.

 

Inače, u slijedećoj školskoj godini u srednjim školama na području Varaždinske županije osigurano je 2.200 upisnih mjesta, a osme razrede završava 1839 učenika.

 

Foto: Arhiva

Povezani članci

Back to top button
Close
Close