Gradovi i OpćineInfoIzdvojenoKulturaNašim krajem

NOVA DRŽAVNA POTPORA Općini Bednja 500.000 kuna od Ministarstva kulture RH za rekonstrukciju starog kina u Polivalentni centar bednjanskog govora

Resorno ministarstvo ovaj će projekt financirati kroz svoj Program javnih potreba u kulturi za 2020. godinu

Općini Bednja od Ministarstva kulture RH stiže 500.000 kuna bespovratne potpore za rekonstrukciju i adaptaciju postojeće stare kinodvorane u Polivalentni centar bednjanskog govora, piše Bednja.hr.

Resorno ministarstvo ovaj će projekt financirati kroz svoj Program javnih potreba u kulturi za 2020. godinu – Program investicijskih potpora, čiji su rezultati objavljeni na mrežnim stranicama ministarstva.

Izražavajući zadovoljstvo dodijeljenim potpornim sredstvima koja će omogućiti Općini da krene u radove, načelnik Damir Poljak ističe da će se rekonstrukcija i adaptacija objekta odvijati u fazama.

– S obzirom na to da je riječ o zahtjevnim i skupim radovima, investiciju ćemo provoditi kroz idućih pet godina. Prvi radovi krenut će ove godine, a plan je da tijekom narednih godina objekt uredimo i opremimo kao višenamjenski centar koji će u svom sastavu imati kinodvoranu, galeriju, funkcionalne prostore za rad udruga, prostorije za razne edukacije, prijem gostiju i protokolarni rad itd. – poručio je Poljak.

Tags

Povezani članci

Back to top button
Close
Close