Gradovi i OpćineVijesti

Novi asfaltni tepih u Lepoglavskoj Vesi

Lepoglavska Ves – Nakon što su postavljeni novi rubnici te rekonstruiran sustav oborinske odvodnje, u Ulici braće Radića u Lepoglavskoj Vesi postavljen je novi asfaltni tepih na kolnik u dužini od oko 400 metara. Budući da je riječ o županijskoj cesti, sanacija je izvršena u okviru programa Županijske uprave za ceste, u ovom slučaju realiziranog zahvaljujući dobroj suradnji s Gradom Lepoglavom. Projekt je to za koji je Županijska uprava za ceste izdvojila oko 400.000 kuna.

U ukupnosti razvoja grada Lepoglave, naročito u komunalnoj infrastrukturi, oslanjamo se, osim na vlastita sredstva, projekte i programe, i na naše partnere. Ističe se suradnja sa Županijskom upravom za ceste i njenim ravnateljem Tomislavom Osonjačkim te s Varaždinskom županijom na čelu sa županom Predragom Štromarom koji u pružaju potporu uređenju komunalne infrastrukture na području grada Lepoglave – istaknuo je lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić dodajući da će se sanacijom navedene ceste dodatno povećati životni standard tamošnjih žitelja koji će ubuduće nesmetano i sigurno moći prometovati naseljem Lepoglavska Ves.

Na svakih deset metara bile su rupe i teško je bilo cestom prolaziti. Sanacija ceste je za ovaj kraj od izuzetne važnosti – rekao je predsjednik Mjesnog odbora Lepoglavska Ves Ivan Dubovečak pohvalivši način na koji Grad Lepoglava provodi modernizaciju komunalne infrastrukture na području Lepoglavske Vesi. Naime, uz rekonstrukciju županijske prometnice na području Lepoglavske Vesi bit će rekonstruirana i niskonaponska mreža.

I ostale nerazvrstane ceste u Lepoglavske Vesi, ali i svih mjesnih odbora na području grada Lepoglave bit će, u okviru gradskog programa tekućeg održavanja nerazvrstanih cesta, sanirane odnosno zakrpane će biti sve udarne rupe kako bi i te ceste spremne dočekale zimu.

Izvor: lepoglava.hr – Službena stranica Grada Lepoglave

Povezani članci

Back to top button
Close
Close