Info

Obilježen Međunarodni dan volontera

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana volontera, u Županijskoj palači u Varaždinu, upriličen je prijem za volontere Društva Crvenog križa Varaždinske županije koji su pomagali u izbjegličkoj krizi.

Volontere je primio zamjenik župana Varaždinske županije Alen Kišić te je tom prigodom zahvalio svima i istaknuo kako su volonteri i ovaj put pokazali iznimnu hrabrost, nesebičnost i plemenitost u pružanju podrške izbjeglicama.

-Današnji dan odlična je prilika da se zahvalimo svim onim ljudima koji su se u proteklih godinu dana iznimno iskazali na području volonterstva. U tom području Hrvatska je još jednom pokazala svoje veliko srce. Za razliku od nekih drugih država u okruženju, Hrvatska je tu zaista položila test tolerancije, test prihvaćanja drugih i drugačijih, test pomoći onima koji su se našli u nevolji – rekao je zamjenik župana Kišić.

Volonterka Silvija Ladić Fischer volontirala je u dva navrata po 7 dana u kampovima Opatovac i Slavonski Brod, te je tom prilikom istaknula je kako je ovo za nju jedno neprocjenjivo osobno iskustvo, s čime su se složili i ostali volonteri.

Ravnateljica Društva Crvenog križa Varaždinske županije Nada Liber u svom obraćanju zahvalila se Varaždinskoj županiji na srdačnom prijemu, te istaknula važnost poštovanja volonterizma u svim područjima života.

Na završetku prijema zamjenik župana Alen Kišić uručio je zahvalnice volonterima: Predragu Makaju, Marku Šurlanu, Martinu Trukelju, Josipu Kanižiću, Tihani Đumić, Snježani Rusman, Rajki Lipša Mikulić, Silviji Ladić Fischer, Slađani Bistrović, Luciji Loparić, Vesni Pravica, Mirjani Filipović, Ines Novačko, Silviji Šaško, Valentini Babić, Tei Rod te Renati Pavetić.

 

Povezani članci

Back to top button
Close
Close