Našim krajemVijesti

Obilježena 24. obljetnica pogibije hrvatskog branitelja Željka Biškupa iz Radovana

Radovan – Povodom 24. obljetnice pogibije, na groblju u Radovanu odana je počast hrvatskom branitelju Željku Biškupu iz Radovana.

Odavanju počasti nazočili su predstavnici ivanečkih braniteljskih udruga, grada Ivanca, Mjesnog odbora Radovan te obitelj Josipa Grđana, branitelja iz obližnjeg Tužnog s područja susjedne Općine Vidovec.

Molitvu za pokoj duša poginulih branitelja Željka Biškupa, Josipa Grđana i Stjepana Biškupa sahranjenih na groblju u Radovanu kao i sve koji su svoj život dali za slobodu Hrvatske te prvog hrvatskog predsjednika dr. Franju Tuđmana predvodio je župnik Župe Margečan, velečasni Alojzije Pakrac.

Vlč. Pakrac istaknuo je ključnu ulogu branitelja u stvaranju Hrvatske posebice onih koji su dali život za njezini slobodu te zahvalio gradu Ivancu što organizira obilježavanja sjećanja na poginule branitelje sa svog područja. Komemoracija je okončana molitvom za Hrvatsku, blaženog kardinala Alojzija Stepinca.

Željko Biškup poginuo je 19. lipnja 1992. godine u Gornjoj Obriješi na pakračkom bojištu, kao pripadnik 2. Ivanečke bojne 104. varaždinske brigade Hrvatske vojske.

Povezani članci

Back to top button
Close
Close