SportVijesti

ODBOJKA NA PIJESKU DŠR Lančić Knapić pobjednik turnira sjećanja na hrvatske branitelje Željka Putara Grdaka i Romana Ribića iz Ivanca

Nastupilo je 50-ak odbojkašica i odbojkaša

U organizaciji Ženskog odbojkaškog kluba Ivanec i Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata ogranak Ivanec u subotu je na igralištu odbojke na pijesku u sklopu Tenis centra Ivanec odigran 8. Otvoreni i 5. Memorijalni turnir u odbojci na pijesku u spomen na poginule hrvatske branitelje iz Ivanca Romana Ribića i Željka Putara Grdaka.

Na svečanosti otvorenja nazočne su pozdravili Vladimir Grudenić, predsjednik ŽOK Ivanec, te Ljudvek Cikač, predsjednik UDVDR Ogranak Ivanec, u čije su ime zamjenik predsjednika Željko Đurin i član predsjedništva Marijan Vusić darovali dvije odbojkaške lopte, na čemu su primili iskrene zahvale od predsjednika Grudenića i tajnika Nikole Niševića

Turnir je odigran u tri mlađe kategorije, 2007., 2009. i 2010. godište, u kojima je nastupilo ukupno 16 parova te u kategoriji seniorki i seniora gdje je ukupno 6 ekipa.

U konkurenciji igračica 2007. godišta prvi je bio par u sastavu Nikolina Bunić i Tea Čorko, drugo mjesto osvojile su Dora Rogina i Laura Friščić, a treće Lea Grudenić i Franka Posavec-Hladin.

U konkurenciji 2009. godišta najbolje su bile Paula Friščić i Patricija Belač, druge Zora Škorak i Lana Putarek, a treće Nika Končevski i Eva Levanić.

Kod 2010. godišta prve su Lorena Matišić i Andreja Hojsak, drugo mjesto zauzele su Valentina Kornet Vorih i Ivana Slavinec, a treće mjesto pripalo je Pauli Pintarić i Nives Hrgar.

Dražen Geček

U glavnoj kategoriji turnira, seniorki i seniora, prvo mjesto osvojila je ekipa DŠR Lančić – Knapić u sastavu Dorotea Rogina, Sara Ribić i Martin Anđel koja je u finalnoj utakmici svladala ekipu Ozlijeđeni iz Peklenice u sastavu Lana Novak, Jurica Novak i Tomislav Radiković, dok je treće mjesto osvojila ekipa Plave u sastavu Ana Rogina, Nika Džida i Karla Grudenić.

Dražen Geček

Najuspješniji parovi i ekipe primili su medalje koje im je uručio Vladimir Grudenić, predsjednik Ženskog odbojkaškog kluba Ivanec.

Željko Putar Grdak poginuo je 16. srpnja 1991. godine u Viduševcu kod Gline kao pripadnik 2. Gardijske brigade Grom, dok je Romano Ribić smrtno stradao 14. kolovoza 1995. godine kod Bosanskog Grahova u sastavu 7. Gardijske brigade Puma.

Obojica su pokopani na Gradskom groblju u Ivancu.

Tags

Povezani članci

Back to top button
Close
Close