InfoObrazovanje

ODGOJ I ODRASTANJE DJECE Predstavljanje knjige Maša i Filip “izvan okvira” – priprema odraslih za rad s djecom koja će voljeti učenje i školu

Knjiga uistinu predstavlja kvalitetan zbir svega potrebnog kako bi se igra pretvorila u učenje i učenje u igru, izvrstan je spoj teorije i prakse, a autorice nas uspješno uvjeravaju da priprema za školu počinje puno prije od 365 dana prije polaska u školu

Ivanec – U Muzeju planinarstva u Ivancu, u petak, 8. veljače s početkom u 18 sati održat će se predstavljanje knjige Maša i Filip “izvan okvira”, autorica Edite Slunjski i Marine Lančić.

Ova zbirka igara predstavlja još jedno izvanokvirno pedagoško putovanje, namijenjena je roditeljima i odgajateljima, ali i svima onima koji se nalaze na putu odrastanja djece i više od svega priprema odrasle za svijet škole i olakšava im ulazak u svijet dječje igre.

Knjiga uistinu predstavlja kvalitetan zbir svega potrebnog kako bi se igra pretvorila u učenje i učenje u igru, izvrstan je spoj teorije i prakse, a autorice nas uspješno uvjeravaju da priprema za školu počinje puno prije od 365 dana prije polaska u školu.

Autorice igre namjerno nisu raspoređivale prema kronološkoj dobi djece, jer se djeca različitih dobi ionako često igraju (i trebaju igrati) zajedno, a osim toga, djeca materijale koriste na mnogo načina koje odrasli ne planiraju niti očekuju.

Zato ove materijale mogu koristiti djeca bilo koje dobi, samo odrasli svoja očekivanja trebaju prilagoditi realnim mogućnostima djece.

Na predstavljanju knjige će sudjelovati prof. dr. sc. Ante Kolak, Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, prof. dr. sc. Jasna Krstović, Učiteljski fakultet Sveučilišta u Rijeci, te njene autorice, prof. dr. sc. Edita Slunjski, Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu i Marina Lančić, odgajateljica.

Ulaz za sve zainteresirane je slobodan.

Tags

Related Articles

Provjerite Također
Close
Back to top button
Close
Close