InfoIzdvojenoKulturaNašim krajem

ODLIČNA VIJEST U Bednju stiže Ogranak Matice Hrvatske – prostorije za rad osigurava Općina Bednja

Dogovoreno je da se Svečana osnivačka Skupština održi u Bednji 25. siječnja 2020

Bednja – Kako na svom Facebook profilu prenosi Mladen Genc, ugledni bednjanski novinar, kroničar, povjesničar i fotograf, na naše bi područje uskoro trebao ‘stići’ Ogranak Matice Hrvatske

Općina Bednja ne posustaje sa svojim brojnim aktivnostima!

Sinoć je tako u općinskim prostorijama održan sastanak na temu osnivanja Ogranka Matice Hrvatske u Bednji, a načelnik općine Damir Poljak, priopćio je radosnu vijest – Općina Bednja u svojoj je zgradi osigurala prostorije koje dodjeljuje Matici za njen rad.

Nazočni na sinoćnjem sastanku ujedno su potpisali pristupnice za učlanjenje u Maticu Hrvatsku.

Dogovoreno je da se Svečana osnivačka Skupština održi u Bednji 25. siječnja 2020.

Na fotografijama možete vidjeti kako sada izgleda Općinska zgrada i Kino uz nju, te kako će to izgledati prema projektu nakon renoviranja, za koje su već osigurana znatna financijska sredstva.

Foto: Mladen Genc
Foto: Bednja.hr

Bednja će opet imati u tim prostorima svoje Kino, teatar, kao i ostale društvene prostorije. Radovi na uređenju prostora za rad Matice Hrvatske su u tijeku, a bit će dovršeni uskoro.

Za to vrijeme njeni članovi ne miruju: U tijeku je više izdavačkih projekata. Primjerice, na inicijativu bednjanskog župnika vlč. Nevena Blažona, privodi se kraju rad na izdavanju vrijednog Zbornika Župe Bednja, zatim, knjiga posvećena zaslužnim bednjančanima – “Nismo ih zaboravili” , za koju je inicijativa potekla od Zavičajnog društva Bednjančana u Zagrebu. (Da ne bude nesporazuma: Sadržajem se knjige u ničemu ne preklapaju!) I to nije sve: U veljači, naime, trebala bi iz tiska izaći moja Monografija! A sve to, dakako – raduje.

Tags

Povezani članci

Back to top button
Close
Close