Gradovi i OpćineInfoIzdvojeno

OPĆINA BEDNJA Novčano pomaže pčelarima svoga kraja kako bi ublažili posljedice lošeg proljetnog vremena

Sigurno je da će pčelari bednjanskoga kraja, prvenstveno članovi Udruge pčelara Čmalico, sa zadovoljstvom dočekati ovu plemenitu gestu svog općinskog čelništva

Bednja – Zbog loših vremenskih prilika tijekom protekla dva mjeseca koje su se odrazile na vegetaciju i rezultirale lošom pčelinjom ispašom, zbog čega je i u bednjanskom kraju došlo do pomora pčela, Općina Bednja odlučila je pčelarima svoga kraja priskočiti u pomoć.

Kako bismo barem donekle ublažili velike štete koje zbog toga trpe naši pčelari, u proračunu smo osigurali novčana sredstva koje ćemo svim vlasnicima pčelinjih zajednica isplatiti kao pomoć za prihranu pčela i poduzimanje mjera u cilju sprečavanja njihova pomora. Sve pčelare pozivamo da se što prije jave u Općinu kako bi ispunili obrazac zahtjeva za isplatu novčane potpore – poručio je načelnik Bednje Damir Poljak.

Sigurno je da će pčelari bednjanskoga kraja, prvenstveno članovi Udruge pčelara Čmalico, sa zadovoljstvom dočekati ovu plemenitu gestu svog općinskog čelništva.

Tags

Related Articles

Back to top button
Close
Close