InfoNašim krajem

OPĆINA BEDNJA U subotu, 22. rujna, velika vježba spašavanja u Osnovnoj školi Bednja

U vježbu, koja će se održati pod pretpostavkom izbijanja požara u školskom objektu, bit će uključeni i učenici, ali i cijeli niz mjerodavnih službi koje će svojim sudjelovanjem provjeriti kako na djelu funkcionira sustav zaštite i spašavanja

Bednja – U subotu, 22. rujna, u Osnovnoj školi Franje Serta u Bednji održat će se velika vježba evakuacije i spašavanja.

U subotu, 22.9.2018. godine, s početkom u 10 sati održat će se vježba evakuacije i spašavanja u Osnovnoj školi „Franje serta“ Bednja.

U vježbi će sudjelovati dobrovoljno vatrogasno društvo s područja Općine Bednja, Crveni križ Ivanec, Hrvatska gorska služba spašavanja, hitna medicinska pomoć, Državna uprava za zaštitu i spašavanje, stožer civilne zaštite Općine Bednja te učenici i učitelji Osnovne škole „Franje Serta“ Bednja.

Nakon vježbe održat će se analiza vježbe.

U vježbu, koja će se održati pod pretpostavkom izbijanja požara u školskom objektu, bit će uključeni i učenici, ali i cijeli niz mjerodavnih službi koje će svojim sudjelovanjem provjeriti kako na djelu funkcionira sustav zaštite i spašavanja.

U cilju što bolje koordinacije aktivnosti, u općinskim prostorima je ranije održan sastanak skupine za provedbu vježbe evakuacije i spašavanja na kome se detaljno razgovaralo o svim operativnim i provedbenim detaljima.

Sastanku su nazočili članovi skupine – načelnik općine Bednja Damir Poljak, načelnik Stožera civilne zaštite Ivica Hrenić, Zoran Happ iz Državne uprave za zaštitu i spašavanje Varaždin, ravnateljica škole Sanja Majcen, zapovjednik Vatrogasne zajednice općine Bednja Davor Hojski, predstavnici DVD-ova Bednja, Vrbno i Cvetlin kao i predstavnici Gradskog društva Crvenog križa Ivanec, Zavoda za hitnu medicinu, Hrvatske gorske službe spašavanja Varaždin, Policijske postaje Ivanec i tvrtke Defensor.

Info: Bednja.hr

Foto: Bednja.hr

Mobilnu aplikaciju za eivanec preuzmite na linku

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.vip_media.zvonimir.eivanec

Povezani članci

Back to top button
Close
Close