InfoIzdvojenoNašim krajemObrazovanje

PČELARSKE DIPLOME Uručene diplome novoj generaciji pčelara/pčelarica – 19 ih je položilo ispit i imaju nova zvanja

Time je ujedno potvrđena vrlo dobra suradnja pčelarskih društava koje djeluju na području Varaždinske županije

Bednja – Pčelarska udruga „Čmalico“ iz Bednje završila je s projektom izobrazbe druge generacije pčelara za zanimanje pčelar/pčelarica, koji je uspješno završilo 15 članova Čmalice te tri člana Pčelarskog društva Ludbreg i jedan pčelar iz Pčelarskog društva Varaždin, piše portal Bednja.hr.

Time je ujedno potvrđena vrlo dobra suradnja pčelarskih društava koje djeluju na području Varaždinske županije.

Svečana podjela diploma za zvanje pčelar/pčelarica održana je u ponedjeljak, 17. lipnja, u prostorijama Općine Bednja.

Svečanosti je nazočio i dr. Dario Franger, ravnatelj Učilišta Apis iz Velike Gorice, zatim, predsjednik Pčelarske udruge Ludbreg Krešo Piljak, koji je ujedno i član Nadzornog odbora Hrvatskog pčelarskog saveza  te  predstavnici Općine Bednja – općinski vijećnik Ivan Knez i pročelnica Jasminka Grabar.

Tom je prilikom predsjednik Udruge Čmalico Danijel Godinić uputio zahvalu na velikoj potpori koju udruzi pruža Općina Bednja, a bez koje njen rad ne bio moguć.

Ovim osposobljavanjem udruga je pokazala važnost izobrazbe starijih osoba i njihova osposobljavanja za daljnji uspješni rad sa pčelama i dokazala da se primjenom novih znanja i iskustava mogu postići bolji rezultati, osigurati zdravlje pčelinjih zajednica i veći prinosi meda te proizvodnja kvalitetnijih pčelinjih proizvoda.

Foto: Bednja.hr

Tags

Povezani članci

Back to top button
Close
Close