InfoRekreacijaUdruge

PLANINARSKI KLUB IVANEC IVANEC Izlet „Alpe – pozdrav proljeću“ – najava

Ivanec – Planinarski klub Ivanec organizira u nedjelju, 22. travnja, tradicionalni izlet „Alpe – pozdrav proljeću“ s ciljem na Julijskim Alpama – Viševnik. Polazak iz Varaždina je u 5 sati, Ivanca u 5.30 sati, a iz Lepoglave u 5.45 sati.

Viševnik je planina koja svojim položajem omogućuje lijep pogled na većinu najviših vrhova u Julijskim Alpama. Uspon je od Rudnog polja (1347 nm), a do vrha je potrebno oko 2 sata hoda, zbog snijega moguće i više. Visinska razlika je 700 metara, a preporučljiva je oprema za hod po snijegu (žabice, dereze), zaštita od sunca.

Na putu, odnosno na vrhu, nema planinarskih objekata, potrebno je ponijeti hranu i piće u ruksaku. U povratku s vrha stajanje u Trojanama, a povratak u Ivanec u nedjelju u večernjim satima. Cijena ovisi o vrsti prijevoza, odnosno prema broju prijavljenih.

Izlet je na vlastitu odgovornost, s prijavom na izlet svaki sudionik potvrđuje da je upoznat s težinom izleta, te da ispunjava uvjete za sigurno sudjelovanje. Sudionik je dužan poštivati odluke i uputstva vodiča i vođe puta.

Prijave i informacije:

Stjepan Kuštelega – Ivanec 091/7634655

Novak Nenad – Varaždin 098/9764920

Povezani članci

Back to top button
Close
Close