IzdvojenoRekreacijaUdrugeVijesti

PLANINARSKI KLUB IVANEC Sekcija mladeži na izletu Vilinskom stazom koja se proteže od Lepoglave do Žganog vina – obradovala ih i vožnja vlakom

Djeca su izletom održavala kondiciju, učila kako se pravilno kretati u grupi i upoznavala krajolik

15-ak djece Sekcije mladeži Planinarskog kluba Ivanec iz Osnovnih škola Ivanec,Klenovnik i Kamenica u subotu je bila na izletu Vilinskom stazom koja se proteže od Lepoglave do Žganog vina.

Izlet je započeo u 7:15 sati okupljanjem na Željezničkom kolodvoru u Ivancu, odakle se vlakom putovalo do Lepoglave, što je nekima od djece bila prva vožnja vlakom.

Po silasku s vlaka pješačilo se do “lipe“ u Lepoglavskoj Vesi, pa dalje prema dijelu zvanom „Rim“.

Usput su se izletnici zaustavili kod kipara Dragutina Jamnića koji je bio ljubazni domaćin i ponudio  odmor na svojim drvenim kreacijama, nakon čega je nastavljen put prema vodopadu Oslek i Masnom kamenu, pa podno vrha Koprivnjak i Malog Krča.

Nakon više kraćih odmora cestom do Mrzljaka, te do završnog odredišta izleta Žganog vina, stiglo se u 13 sati.

Djeca su izletom održavala kondiciju, učila kako se pravilno kretati u grupi i upoznavala krajolik, njegovoj važnosti svakako doprinosi i boravak na svježem planinskom zraku, te druženje u prirodi, a cilj mu je bio priprema za završni izlet ove školske godine na Snježnik.

S djecom su na izletu bile voditeljice Sekcija Ankica Gotić, Nikolina Županić i Vesna Vitez, te Tomislav Gotić, vodič Planinarskog kluba Ivanec.

Planinarski klub Ivanec

Foto: Planinarski klub Ivanec

Tags

Povezani članci

Back to top button
Close
Close