InfoOstalo

POČIVAJ U MIRU, KOLEGA Preminuo varaždinski novinar Vladimir Premuž

Rođen je 1960. godine u Varaždinu

Nakon duge i teše bolesti danas je u Varaždinu preminuo novinar Vladimir Premuž.

Rođen je 1960. godine u Varaždinu.

Novinarstvom se počeo baviti tijekom srednjoškolskog obrazovanja i za vrijeme studiranja u Zagrebu, a bio je suradnik i dopisnik listova Sportske novosti, Polet, Večernji list i Vjesnik.

U razdoblju od 1984. – 1987. godine profesionalno je radio kao novinar u Službi informiranja tadašnjeg sustava Varteks, a od 1987. do 2004. godine bio je novinar, urednik i komentator u listu Varaždinske vijesti, gdje je obnašao i funkciju rukovoditelja marketinga.

Bio nam je drag prijatelj i dobar kolega. U mnogim segmentima novinarstva postizao je natprosječne rezultate. Volio je sport i bio istaknuti sportski novinar, a u Varaždinskim vijestima radio je i kao rukovoditelj marketinga te urednik priloga za mlade “Odraz”, kao i više posebnih, marketinških i sportskih priloga uključujući i magazin NK Varteks.

Kao novinar uključio se i u pomaganje dragovoljcima u Domovinskom ratu.

Godine 2004. pokrenuo je i do 2005. bio je glavni urednik lista Novi Varaždinec, koji danas izlazi pod imenom Regionalni tjednik, od 2005. do 2011. godine bio je izvršni direktor za program VTV Televizije iz Varaždina.

Od 2011. do 2015. godine bio je glavni urednik VTV Televizije, a od 2016. izvršni direktor za program VTV Televizije.

Bio je urednik više monografija i publikacija, autor biografije Artura Takača „Mojih 60 olimpijskih godina“ te autor serijala dokumentarnih filmova „Junaci hrvatske slobode“, “Hrvatsko srce” te više drugih dokumentarnih filmova.

Od 2007. do 2015. godine bio je predsjednik Županijskog odbora HND-a Varaždinske županije, a od 2016. do 2019. član Novinarskog suda časti HND-a.

Vlado Premuž bio je i sportaš, a najveća mu je ljubav bila rukomet.

Foto: (@vpremuz) | Twitter

Tags

Povezani članci

Back to top button
Close
Close