Gradovi i OpćineInfoNašim krajem

POVODOM BLAGDANA TRI KRALJA Na Ravnoj gori održano tradicionalno misno slavlje – kuhano vino i čaj za sve

Općina Bednja i Grad Lepoglava izletnike koji se okupljaju na Ravnoj gori tradicionalno časte dvaput na godinu i to na blagdan Sveta tri kralja te na Uskrsni ponedjeljak

Prekrasan zimski dan, vedar i prohladan, jučer je na Ravnu goru doveo velik broj hodočasnika, planinara i drugih izletnika koji se ovdje tradicionalno okupljaju kako bi blagdan Sveta tri kralja proveli na misnom slavlju u istoimenoj kapelici, a potom i u druženju na otvorenom, piše Bednja.hr.

Slijedom dugogodišnje tradicije, tako su se na Ravnoj gori i jučer u blagdanskom tonu družili vjernici iz cijelog bednjanskog i lepoglavskog kraja, planinari iz Varaždina, izletnici iz pograničnih slovenskih mjesta i mnogi drugi.

Nakon što su prisustvovali misnom slavlju koje je u kapeli predvodio bednjanski župnik vlč. Neven Blažon, svi okupljeni pohrlili su do lonaca s vrućim čajem i kuhanim vinom kojim su ih počastili predstavnici Općine Bednje i Grada Lepoglave.

Vrijedni u točenju vrućih napitaka i ove su godine bili načelnik Bednje Damir Poljak sa svojim zamjenikom Ivicom Hrenićem i dogradonačelnikom Lepoglave Hrvojem Kovačem. Pridružio im se i državni tajnik u MORHU-u general Zdravko Jakop, koji redovito posjećuje manifestacije koje organizira Općina Bednja i Turistička zajednica Trakošćan – Bednja, zatim, predsjednik Općinskog vijeća Bednje Vladimir Kramarić s pojedinim vijećnicima te ravnatelj Muzejske ustanove Dvor Trakošćan Adam Pintarić.

I ove godine za doprinos akciji treba pohvaliti vatrogasce DVD-a Bednja, koji su na sebe preuzeli zadaću kuhanja vina i čaja te se pobrinuli da ih, još vruće, prevezu na Ravnu goru kako bi njime zagrijali hodočasnike.

Inače, Općina Bednja i Grad Lepoglava izletnike koji se okupljaju na Ravnoj gori tradicionalno časte dvaput na godinu i to na blagdan Sveta tri kralja te na Uskrsni ponedjeljak, kada se u kapeli također održava misno slavlje.

Foto: Bednja.hr

Tags

Povezani članci

Back to top button
Close
Close