Našim krajemUdrugeVijesti

Povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i dana hrvatskih branitelja u Maruševcu blagoslovljen panel o Domovinskom ratu

Služena sveta misa i odana počast kod spomen obilježja

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i dan hrvatskih branitelja obilježen je u Maruševcu u organizaciji tamošnjeg Ogranka Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata.

U početnoj je dijelu svečanosti u župnoj crkvi sv. Juraja u Maruševcu služena sveta misa za sve poginule u Oluji i Domovinskom ratu, a tijekom mise vodstvo maruševečkih veterana i dragovoljaca župniku Krunoslavu Milovcu poklonila je majicu s logom ’25. godina Oluje’.

Potom je održan mimohod od crkve do spomenika poginulim braniteljima, gdje su položeni vijenci i zapaljeni lampioni, nakon čega je predsjednik Tihomir Buden u prigodnom obraćanju svima čestitao blagdan, te predstavio panel o Domovinskom ratu, koji je postavljen putem od spomen obilježja do crkve, i kojeg je župnik Milovec i blagoslovio.

UDVDR Maruševec

Nakon službenog djela kod crkve, svečanost je nastavljena kod spomen obilježja “Bijeli križ”, gdje su podignute zastave na jarbole i zapaljeni lampioni.

Druženjem okupljenih hrvatskih branitelja, vatrogasaca i ostalih u vatrogasnom domu okončana je ovogodišnja proslava najvećeg braniteljskog blagdana u Maruševcu.

Tags

Related Articles

Provjerite Također
Close
Back to top button
Close
Close