Kultura

PREDSTAVLJEN 8. BROJ IVANEČKE ŠKRINJICE

 

IVANEC – U amfiteatru Srednje škole u Ivancu je u organizaciji Ivanečkog kluba kolekcionara održano predstavljanje osmog broja časopisa Ivanečka škrinjica, koji kontinuirano izlazi od 2005. godine, a sadrži popularno znanstvene tekstove o kulturnoj baštini, povijesti, etnologiji i kolekcionarstvu šireg ivanečkog kraja. Nizom zanimljivih podataka koji se mogu naći u tekstovima časopisa nastoji se popularizirati kulturnu baštinu ivanečkog kraja, ali isto tako približiti ih i mlađoj publici, a svakim novim izdanjem, koje promovira i ujedno čuva ivanečku kulturnu baštinu, proširuje se krug čitatelja.

Tema koja dominira ovim izdanjem je „Speleološki objekti Ivanščice na području Lepoglave“, autora Tomice Matišića, a uz nju može se pročitati i ponešto o ivanečkim vitezovima, ivanečkim zdencima ili o padu francuskog balona u Crkovcu. Zahvaljujući sponzorima i ovaj je broj Ivanečke škrinjice besplatan za sve zaniteresirane.

Ivanečki klub kolekcionara, inače je vrlo aktivan u svojoj djelatnosti, što dokazuju i brojne izložbe, te predanost članova, kolekcionara u aktivnosti prikupljanja starina, a u planu je već nekoliko članaka i za idući broj.

Fotografija: www.ivanec.hr

 

Povezani članci

Provjerite Također
Close
Back to top button
Close
Close