InfoNašim krajem

PRIDRUŽITE SE NA PRVI VINCEKOV REZ KUD Cvetlinski zvon i Udruga vinogradara Gerico obilježavaju Vincekovo – subota i nedjelja (18. i 19. siječnja 2020.)

Kako će se dosadašnja sušna zima odraziti na novu vinsku godinu prvi će, rezanjem šiba s trsova i njihovim potapljanjem u škaf, pokušati doznati članovi KUD-a Cvetlinski zvon

I dok su prošle godine vinske udruge i KUD-ovi našega kraja prve vinske šibe za Vincekovo orezale u snijegom prekrivenim goricama, ovogodišnje Vincekovo njihovi će članovi zapamtiti po dosad, rijetko zapamćenoj, suhoj zimi, piše Bednja.hr.

A kako će se dosadašnja sušna zima odraziti na novu vinsku godinu, prvi će ove subote, 18. siječnja, rezanjem šiba s trsova i njihovim potapljanjem u škaf, pokušati doznati članovi KUD-a Cvetlinski zvon.

Oni svoju prvu ovogodišnju društvenu manifestaciju priređuju u klijeti obitelji Šimuna Smiljana u zaseoku Smiljani.

Ceremonija orezivanja počinje u 14 sati, a trsje će blagosloviti cvetlinski župnik vlč. Ivan Hruško.

Druženje će potom biti nastavljeno uz veselicu i glazbu Cvetlinskog zvona.

Sljedećeg dana, u nedjelju, 19. siječnja, Cvetlinski zvon putuje u Zavrč u Sloveniji, gdje će voditi ceremoniju Vincekovog koja se tamo održava u organizaciji Turističke zajednice Haloze – Zagorje – Općina Cestica.

Nadalje, u nedjelju će prve vinske šibe orezati te trsje okititi kobasama, buncekom i špekom i članovi Udruge vinogradara Gerico iz Bednje.

Vincekov rez održat će kod klijeti obitelji Željka Polančeca u Osonjaku.

Manifestacija počinje u 12 sati, a gorice će blagosloviti vlč. Danijel Herceg.

Svirat će Mix band.

Tags

Povezani članci

Back to top button
Close
Close