InfoIzdvojenoPolitika

REFORMISTI GRADSKA ORGANIZACIJA IVANEC Grad Ivanec ne zna kako ni na koji način pomoći mladim obiteljima – Lepoglava je to nedavno napravila

Prošle godine taj amandman nije podržan, ove godine nam je rečeno da amandman nije u skladu sa zakonom, ali da im damo vremena da razmisle kako bi bilo najbolje to napraviti

Protiv nedavno izglasanog Proračuna Grada Ivanca za 2020. godinu na sjednici Gradskog vijeća bio je samo vijećnik Narodne Sranke – Reformisti Ivanec.

Jedan od razloga je i taj što nije prihvaćen njihov prijedlog da se proračunu osiguraju sredstva koja bi se preusmjerila u fond za pomoć mladim obiteljima kod rješavanja stambenog pitanja, prvenstveno kod kupnje i adaptacije starijih nekretnina.

Tim povodom na svojoj su službenoj Facebook stranici objavili priopćenje sljedećeg sadržaja:

“Na Gradskom vijeću grada Ivanca 10.12.2019. već drugu godinu za redom dali smo amandman na proračun koji se odnosi na pomoć mladim obiteljima kod kupnje nekretnine na području grada Ivanca.

Prošle godine taj amandman nije podržan, ove godine nam je rečeno da amandman nije u skladu sa zakonom, ali da im damo vremena da razmisle kako bi bilo najbolje to napraviti. Oni ne znaju kako da to naprave.

Godina dana za smišljanje načina – to je smiješno.

Npr. Lepoglava je donijela takvu odluku nedavno i dodijelila mladim obiteljima sredstva za rješavanje stambenog pitanja.

Tko hoće nađe način tko neće nađe izgovor.

Stava smo da je to važna mjera za naše mlade i inzistirat ćemo na tome da se ta mjera i kod nas u Ivancu uvede što prije pogotovo zato što se sredstava u proračunu grada Ivanca povećavaju i to se može napraviti.”, stoji u priopćenju Reformista Ivanec

Foto: Facebook Reformisti Ivanec

Tags

Povezani članci

Back to top button
Close
Close