InfoObrazovanjePolitika

REFORMISTI IVANEC „Naglo prosvjetljenje gradonačelnika : Radne bilježnice – cilj postignut“

Takav prijedlog mi smo dali prilikom izrade proračuna za 2019. na koji je gradonačelnik odgovorio da to proračun ne bi podnio

Ivanec – Povodom najave gradonačelnika Ivanca Milorada Batinića kako će Gradskom vijeću Grada Ivanca predložiti da se kupe radne bilježnice i mape za osnovnoškolce, na svom Facebooku je reagirala Gradska organizacija Reformista Ivanec:  

„[NAGLO “PROSVJETLJENJE” GRADONAČELNIKA – CILJ JE POSTIGNUT – radne bilježnice]

Jučer je na stranicama Grada Ivanca objavljen članak da gradonačelnik Batinić predlaže Gradskom vijeću naknadu roditeljima za radne bilježnice i mape.

Ovo naglo “prosvjetljenje” stiglo je nakon što je objavljena zapanjujuća izjava gradonačelnika sa prošle sjednice Gradskog vijeća da su roditelji ti koji se trebaju brinuti o svojoj djeci, kao dio odgovora na vječničko pitanje hoće li grad Ivanec sufinancirati radne bilježnice osnovnoškolcima od drugog do osmog razreda osnovne škole (sigurni smo da u Ivanečkim novinama to ne bude pisalo).

Takav prijedlog mi smo dali prilikom izrade proračuna za 2019. na koji je gradonačelnik odgovorio da to proračun ne bi podnio.

Ponovno je postavljeno to pitanje na prošlom Gradskom vijeću gdje smo jasno mogli čuti mišljenje i stav gradonačelnika da su roditelji ti koji se trebaju brinuti o svojoj djeci, da bi jučer osvanuo članak gdje gradonačelnik to predlaže gradskom vijeću. Što reći nego da je cilj postignut nakon objave na facebook stranici GO Reformista Ivanec.

Jasno nam je da je iz saborske klupe teško vidjeti i shvatiti stvaran život i svakodnevne probleme građana na području grada Ivanca.“

Po pitanju radnih bilježnica vodile su se i rasprave na društvenim mrežama i u javnosti, među kojima i ona na popularnoj na Facebook stranici Ivanec kakav (ne) želim, gdje su brojni građani tijekom proteklih tjedana iskazivali nezadovoljstvo činjenicom da se radne bilježnice neće financirati iz gradskog proračuna.

 

Tags

Povezani članci

Back to top button
Close
Close