SportVijesti

RUKOMET Ivančica Ivanec – Zagorica 28:31

Gosti su najveći dio utakmice bili u vodstvu s jednim do dva gola, no domaći su održavali ravnotežu i rezultatski 'egal' sve do perioda između 53. i 56. minute

Ivanec – U utakmici 21. kola 2. Hrvatske rukometne lige sjever Ivančica Ivanec je na parkertu dvorane Srednje škole Ivanec izgubila od Zagorice rezultatom 28:31, poluvrijeme 16:16.

Gosti su najveći dio utakmice bili u vodstvu s jednim do dva gola, no domaći su održavali ravnotežu i rezultatski ‘egal’ sve do perioda između 53. i 56. minute.

Najprije im je vratar Zagorice, Nikola Lončar, obranio sedmerac, potom i ‘dva zicera’, što je gostima omogućilo povećanje vodstva na tri razlike (26:29), nešto kasnije i na četiri (27:31), te se Ivančani više nisu uspjeli vratiti.

Za razliku od loše, inertne i jalove, skoro pa igre ispod svake razine kritike u prošlotjednmom srazu s Trnovcem, u ovoj su utakmici nedostatak nekolicine standardnih igrača, iskustva, a dijelom i kvalitete, domaćini ‘kompenzirali’  borbenošću, energičnošću, pa i potrebnom agresivnošću, općenitom čvršćim i ozbiljnijim pristupom i šteta je da tako nešto nije ‘nagrađeno’ barem bodom.

S druge strane, pobjedi gostiju nema niti najmanjeg prigovora, vodili su gotovo svih 60 minuta, izuzev onih početnih, imali izuzetno raspoloženog vratara Nikolu Lončara, te Davida Sivonjića i zasluženo ‘odnijeli’ bodove iz Ivanca.

Uz izostanak 4-5 važnih igrača, razloge poraza, na kojemu se ovoga puta uistinu nema što zamjeriti, mora se tražiti u uravnoteženoj igri gostiju, koji su uz spomenutu dvojicu, imali još (barem) tri raspoložena igrača, dok je kod domaćina izostao i uobičajeni broj obrana, kojih je ovoga puta bilo svega devet, među kojim nekoliko sjajnih, no nedovoljnih za bolji ishod.

U redovima Ivančice Matija Kušen je postigao 6 golova, Filip Vidoni 5, Marko Posavec i Bruno Horvatić po 4, Patrik Fodrek 3, Mihael Pečatnik, Filip Canjuga i Leon Grahek po 2, a među vratarima Nikola Geci imao je 5, a Danijel Golub 4 obrane.

Najbolji u redovima Zagorice bio je vratar Nikola Lončar s 14 obrana, od čega je domaćinima tri puta obranio sedmerac, David Sivonjić je postigao 11 golova, Matej Matanović i Matija Tuđen po 6, Bruno Dragičević 5, Josip Batinović 2, te Kristijan Kovačić 1.

U sljedećem kolu, koje se igra u subotu, Ivančica je gost ZG Dubrave.

Tags

Povezani članci

Provjerite Također
Close
Back to top button
Close
Close