SportVijesti

ŠAH Na 4. turniru pojedinačnog prvenstva županije u Druškovcu okupilo se rekordnih 128 natjecatelja

Druškovec – U Područnoj školi Druškovec održan je četvrti turnir pojedinačnog prvenstva županije „PUŽ“, kojega u sklopu projekta “Uvođenje šaha u osnovne škole Varaždinske županije” organiziraju i provode Školski sportski savez Varaždinske županije i Šahovski savez Varaždinske županije.

Na turniru je sudjelovalo rekordnih 128 mladih šahista, četiri više nego jesenas na, do sada rekordnom, 2. turniru u Salinovcu.

Na zadnja dva turnira natjecatelji su podijeljeni na šest turnira, po tri kod viših i kod nižih razreda, s time da na A turnirima nastupa osam najboljih prema trenutnom poretku, na B turnirima daljnjih osam u poretku, a na C turnirima svi ostali.

Na A turniru nižih razreda prvo mjesto osvojio je Petar Križanić, drugo Mislav Matkun, obojica iz Osnovne škole Antuna i Ivana Kukuljevića Varaždinske Topice, a treći je bio Max Poljan, polaznik VI. Osnovne škole Varaždin.

Na B turniru nižih razreda prvo mjesto osvojio je Adrian Petrus iz Osnovne škole Bisag, drugi je bio Patrik Ježovita iz Osnovne škole Ante Starčević Lepoglava, a treći Jakov Bogdanović iz II. Osnovne škole Varaždin.

Na C turniru nižih razreda prvo mjesto osvojio je David Klopotan iz II. Osnovne škole Varaždin, drugi je bio Mateo Kranjčec iz Osnovne škole Šemovec, a treći Petar Zrinjski, učenik II. Osnovne škole Varaždin.

Na A turniru viših razreda pobijedio je Filip Križanić, a drugi je bio Hrvoje Hostnjak, obojica iz Osnovne škole Antuna i Ivana Kukuljevića iz Varaždinskih Toplica dok je treće mjesto osvojio Leonardo Petriš iz Područne škole Druškovec.

Na B turniru viših razreda pobijedio je Petar Rušec, drugo mjesto osvojio je Pavlo Kovaček, obojica iz Područne škole Druškovec, a treće Matej Friščić iz Osnovne škola Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec.

Na C turniru viših razreda pobijedila je Barbara Kelava iz VI. Osnovne škole varaždin, drugi je bio Petar Putarek iz Područne škole Druškovec, a treća Marija Magdalena Kolarek iz Osnovne škole grofa Janka Draškovića Klenovnik.

U ukupnom poretku nižih razreda u vodstvu je Petar Križanić, drugi je Max Poljan, a treći Mislav Matkun.

PUP4n 17-18

Kod viših razreda vodi Hrvoje Hostnjak, ispred Filipa Križanića i Leonarda Petriša.

PUP4v 17-18

Zadnji turnir odigrat će se 7. travnja u Varaždinu, u sklopu Festivala šaha.

Povezani članci

Back to top button
Close
Close