SportVijesti

ŠAHOVSKI KLUB IVANEC Pobjednik prvog turnira „Ivanečki vitezovi“ je Goran Šegović iz Varaždinskih Toplica

U konkurenciji kadeta nastupilo je 39 šahista i šahistkinja, oni su odigrali 2 kola švicarskim sistemom, a njihov poredak objavit će se nakon svih sedam održanih turnira

Horvatsko – U organizaciji Šahovskog kluba Ivanec u petak navečer  je u hotelu Orion odigran je  prvi turnir pod nazivom „Ivanečki vitezovi“ i to u kategoriji seniora i kadeta.

Seniori su odigrali švicarski sistem u 9 kola, u konkurenciji 24 šahista pobijedio je Goran Šegović, član ŠPK Mladost iz Varaždinskih Toplica s 9 osvojenih bodova, drugo mjesto zauzeo je Ivan Fodor, član ŠK Goran Lopatinec iz Pleškovca, dok je treće mjesto osvojio Ivor Colev, član ŠK Stridon iz Štrigove.

Foto: Nikola Nišević

Iz Šahovskog kluba Ivanec Mislav Štimec bio je 15. s 4,5 osvojena boda, Željko Geček zauzeo je 21. mjesto s 2,5 boda, Marko Sever 23. mjesto s 2,5 boda , dok je Boris Strugar bio 24 s 1 bodom.

Nastupila su 2 šahista ŠK Lepoglava, Vjekoslav Levanić bio je 19. s 3 boda, dok je Franjo Pavlović bio 20. također s 3 boda.

Iz ŠK Metalac Donje Ladanje Mihael Vurušić bio je 16. s 4 boda.

Najbolje plasirana šahistkinja bila je Vera Ister, članica ŠD Varaždin na 11. mjestu s 5 osvojenih bodova.

Trojica najbolje plasiranih šahista primila su medalje organizatora.

U konkurenciji kadeta nastupilo je 39 šahista i šahistkinja, oni su odigrali 2 kola švicarskim sistemom u trajanju 30 minuta, a njihov poredak objaviti  će se nakon svih sedam održanih turnira.

Sljedeći turnir održat će se 6. prosinca  s početkom u 18 sati.

Foto: Nikola Nišević

Foto: Nikola Nišević

Foto: Nikola Nišević

Tags

Povezani članci

Back to top button
Close
Close