HumanostInfoZanimljivosti

SLIJEDI PRIMJER VLADE RH Američki veleposlanik u Hrvatskoj Robert Kohorst odrekao se plaće kako bi pomogao Hrvatskoj

Premijer Plenković najavio je u četvrtak da će članovi vlade donirati svoje plaće za ožujak za saniranje šteta od potresa

Američki veleposlanik u Hrvatskoj Robert Kohorst odrekao se plaće kako bi pomogao Hrvatskoj, prenosi portal Direktno.hr.

Hrvatsku je, naime, osim korona virusa uzdrmao i potres u nedjelju ujutro, a gubici se trenutno zbrajaju u stotinama milijuna kuna.

Američko veleposlanstvo u Zagrebu na Twitteru je objavilo kako se veleposlanik Kohorst odrekao plaće u ožujku kako bi pomogao Hrvatskoj u borbi protiv korona virusa te sanaciji štete od potresa u Zagrebu.

Twitter

S obzirom na izazove s kojima se Hrvatska suočava, slijedit ću primjer Andreja Plenkovića i hrvatske vlade i donirati svoju plaću za ožujak kako bih pomogao pogođenima koronavirusom i potresom u Zagrebu“, piše na Twitteru Kohorst.

To je najmanje što možemo učiniti, s obzirom kako smo prihvaćeni u vašoj zemlji“, istaknuo je Kohorst uz hešteg #WeStandTogether.

Dva snažna potresa, prvi jakosti 5,5 po Richteru i drugi jakosti 5,0 pogodili su u nedjelju ujutro Zagreb nakon čega su se nastavila slabija podrhtavanja tla. U potresu je smrtno stradala 15-godišnja djevojčica.

Premijer Plenković najavio je u četvrtak da će članovi vlade donirati svoje plaće za ožujak za saniranje šteta od potresa.

Isto je najavio i predsjednik Sabora Gordan Jandroković i pozvao saborske zastupnike da učine isto.

Tags

Povezani članci

Back to top button
Close
Close