InfoIzdvojeno

SVI SVETI Posebna regulacija prometa oko groblja u Ivancu, Kamenici, Lepoglavi – pridržavajmo se preporuka

Kod parkiranja vozila pravilno koristimo parkirališna mjesta i omogućimo nesmetan prolaz pješacima

Ivanec – Povodom obilježavanja blagdana Svih svetih, 31. listopada i na sam blagdan Svih svetih, 1. studenog, očekuje se veći broj vozila u blizini svih groblja na području Županije varaždinske.

Vezano uz navedeno, iz PU varaždinske skreću pozornost svim vozačima na poštivanje prometnih propisa, prije svega da brzinu kretanja prilagode stanju i uvjetima na cesti, te da kod parkiranja vozila pravilno koriste parkirališna mjesta i time omoguće nesmetan prolaz pješacima.

Groblje Ivanec – regulacija

Isto tako biti će određena i posebna regulacija prometa između ostalog i u zoni groblja u Ivancu gdje će od sutra od 12 sati i u srijedu od 6 do 18 sati na način da se Ulica Žrtava Hrvatskih domovinskih ratova na dijelu od Malezove do Mihanovićeve odrežuje kao jednosmjerna ulica, te se dio ulice Augusta Cesarca od raskrižja s Ulicom žrtava hrvatskih domovinskih ratova, promet lokalnom cestom do groblja biti određen kao jednosmjeran.

A na sam blagdan Svih Svetih, u četvrtak od 6 do 18 sati promet će biti  zatvoren za sva vozila s obje strane.

Nadolazećih dana, kod groblja u Kamenici i u zoni groblja u Lepoglavi također će se uspostaviti posebna regulacija prometa, a privremena regulacija prometa određuje se i u mjestima Maruševec, Klenovnik i Bednja, dok će poštivanje iste nadzirati policijski službenici Policijske postaje Ivanec.

Ovom prilikom također skreću pozornost građanima da prilikom posjete grobljima obrate veću pozornost na svoja osobna vozila i stvari koje u njima ostavljaju, kako ne bi postali žrtvama kaznenih djela provala i krađa.

Preventivne mjere

Također pozivaju građane na pridržavanje svih preventivnih mjera zaštite od požara prilikom paljenja svijeća i lampiona na grobovima, odnosno da ih ne pale uz raslinje i ukrasne aranžmane kako ne bi dolazilo do zapaljenja.

U svezi navedenog, mole se građani da ne parkiraju svoja vozila na ulaze na groblja zbog organizacije vatrogasne službe i mogućnosti žurnog pristupa vatrogasaca u slučaju nastanka požara.

Mobilnu aplikaciju za eivanec preuzmite na linku

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.vip_media.zvonimir.eivanec

Povezani članci

Back to top button
Close
Close