InfoObrazovanje

Trakošćan ugostio oko 250 učitelja i profesora njemačkog jezika

Trakošćan – U Trakošćanu je održan jubilarni, 25. međunarodni skup Hrvatskog Društva učitelja i profesora njemačkog jezika.

S ciljem obilježavanja 25. godina postojanja, Društvo je pokrenulo čitav niz aktivnosti poput projekta Njemački otvara mnoga vrata u suradnji s Veleposlanstvom SR Njemačke u Zagrebu te nagradni natječaj Priče o uspjehu zahvaljujući njemačkom jeziku za sve koji u Hrvatskoj uče njemački.

U sklopu svečanog otvorenja skupa pobjednicima natječaja su dodijeljene nagrade.

Programu svečanoga otvaranja nazočili su referent za kulturu Veleposlanstva SR Njemačke u Zagrebu, gosp. Arne Hartig, član Predsjedništva Međunarodnog udruženja profesora njemačkog jezika, Benjamin Hedžić, voditeljica Jezičnog odjela Goethe Instituta, Kristine Petrušić, dožupan Varaždinske županije, Tomislav Paljak, pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport, Miroslav Huđek, zamjenica gradonačelnika Ivanca, Lidija Kozina, predsjednica općinskog vijeća Bednje, dr. Marija Kolačko, predsjednice susjednih udruženja profesora njemačkog dr. Brigita Kacjan iz Slovenije i gđa Dubravka Vukadin iz Bosne i Hercegovine.

Ovogodišnji je skup dao dijakronijski osvrt na učenje i poučavanje njemačkoga kao stranog jezika  i na njegov status u redovnom obrazovnom sustavu u Hrvatskoj u proteklih više od dva desetljeća.

Program je obuhvatio 32 radionice, 9 priloga o primjerima dobre prakse te pet plenarnih predavanja renomiranih stručnjaka iz Münchena, Beča, Salzburga i Sveučilišta u Zagrebu.

Hrvatsko društvo učitelja i profesora njemačkoga jezika je okupilo oko 250 učitelja i profesora njemačkoga jezika iz cijele Hrvatske, čime ovaj skup postaje najbrojnije stručno usavršavanje na državnoj razini namijenjeno profesorima njemačkog jezika.

Skup je organiziran u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje, Goethe Institutom Hrvatska i Austrijskim kulturnim forumom, a pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske, Kolinde Grabar – Kitarović.

Povezani članci

Back to top button
Close
Close