Našim krajemVijesti

U nedjelju u Lepoglavi tradicionalni Stepinčev križni put

U nedjelju 20. ožujka, na Cvjetnicu, u Lepoglavi će se održati već tradicionalni križni put pod nazivom “Na križnom putu s blaženim kardinalom Alojzijem Stepincem” predvoditi varaždinski biskup monsinjor Josip Mrzljak.

Križni će put u 16 sati krenuti od župne crkve Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije te će ići postajama do kapele svetog Ivana na brdu Gorica. Riječ je o jedinstvenom križnom putu na kojem uz postaje na putu dugom 1.600 metara stoje opisi patnji lepoglavskog uznika, mučenika i blaženika Alojzija Stepinca koje su prispodobljene s Mukom gospodnjom.

Na križnom putu, uz vjernike župe Lepoglava, predvođenje župnikom prečasnim Andrijom Kišičekom, sudjelovati će i vjernici drugih župa. Ujedno iz Župe Lepoglava pozivaju vjernike koji žele i imaju uvjete primiti oprost Godine milosrđa, da potpuni oprost mogu primiti u Lepoglavskoj župnoj crkvi.

Naime, u Godini milosrđa možete zadobiti potpuni oprost od vremenitih kazna, ako pohodite neke od crkva koje su za to određene. Među njima su i Lepoglavska župna crkva, te varaždinska katedrala.

Povezani članci

Back to top button
Close
Close