InfoIzdvojenoNašim krajemUdruge

UDRUGA BRANITELJI HRVATSKE LEPOGLAVA Obilježen Dan Oružanih snaga Republike Hrvatske

Posjetiteljima su se, uz domaćina, predstavile i druge braniteljske udruge iz okolice, a održano je i natjecanje u air soft gađanju

Lepoglava – U Lepoglavi je organizaciji udruge Branitelji Hrvatske Lepoglava, te uz potporu Grada Lepoglave, obilježen Dan oružanih snaga Republike Hrvatske.

U parku pored zgrade gradske uprave tom je prigodom održan zanimljiv program u okviru kojeg su se mogle razgledati izložbe ratnih fotografija i znakovlja, pješačko naoružanje te borbeno oklopno vozilo patria koje je posebno za tu prigodu stiglo u Lepoglavu.

Posjetiteljima su se, uz domaćina, predstavile i druge braniteljske udruge iz okolice, a održano je i natjecanje u air soft gađanju.

Zainteresirani su imali prigode dobiti informacije o mogućnostima školovanja i rada u Hrvatskoj vojsci.

Ovo je prigoda uputiti čestitku svim pripadnicama i pripadnicima Oružanih snaga Republike Hrvatske te ponovno istaknuti da su naše Oružane snage izrasle iz pobjedničke Hrvatske vojske koju su činili i branitelji iz našeg kraja. Dio te slavne povijesti može se, zahvaljujući udruzi Branitelji Hrvatske Lepoglava koja je organizirala ovo proslavu, vidjeti u Lepoglavi. Također, ovom se prigodom u Lepoglavi može vidjeti dio naoružanja kojim Oružane snage raspolažu danas – istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić istaknuvši odličnu suradnju udruge Branitelji Hrvatske Lepoglava i Grada Lepoglave.

Pohvalio je gradonačelnik članove Udruge koji se uz organizaciju vlastitih manifestacija uključuju i u druge gradske manifestacije te su aktivan sudionici brojnih aktivnosti i događanja na gradskom području.

Prigodom otvorenja programa proslave Dana Oružanih snaga Republike Hrvatske, ujedno i Dana otvorenih vrata udruge Branitelji Hrvatske Lepoglava, sve je nazočne pozdravio njen predsjednik Dražen Husnjak.

Ispred ministra obrane Damira Krstičevića i ministra branitelja Tome Medveda pozdrave je nazočnima uputio njihov izaslanik Robert Puja.

On je ujedno i otvorio manifestaciju.

Branitelji iz lepoglavskog kraja dali su velik doprinos u zaustavljanju srpske agresije i oslobađanju Hrvatske u Domovinskom ratu. Njih 12 pri tome je položilo svoje živote – istaknuo je između ostalog Puja pohvalivši aktivnosti koje udruga Branitelji Hrvatske Lepoglava, u suradnji s Gradom Lepoglavom, provodi s ciljem čuvanja spomena na Domovinski rata te njegova digniteta kao i digniteta svih poginulih i živućih hrvatskih branitelja.

Prije samog otvorenja manifestacije u župnoj crkvi u Lepoglavi održana je misa za poginule, zatočene, nestale i umrle hrvatske branitelje te pripadnike Oružanih snaga RH, a kod spomen obilježja na gradskom groblju odana je počast poginulim hrvatskim braniteljima.

Ispred Grada Lepoglave počast je poginulim braniteljima odao predsjednik Gradskog vijeća Robert Dukarić koji je nazočio i misnom slavlju te programu obilježavanja Dana OR RH.

Info: Lepoglava.hr

Foto: Lepoglava.hr

Related Articles

Back to top button
Close
Close