IzdvojenoUdrugeVijesti

Udruga udomitelja Nada Ivanec započela s provedbom trogodišnjeg programa „Udomiteljstvo potaknimo djecu osnažimo“

U program su na preporuku partnera na programu Centra za socijalnu skrb Ivanec uključene i obitelji u riziku kojima je neophodna stručna pomoć

Udruga udomitelja Nada Ivanec započela je s provedbom trogodišnjeg programa „Udomiteljstvo potaknimo djecu osnažimo“ koje financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Zahvaljujući ovom programu i predloženim aktivnostima za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi, djeci iz obitelji korisnika sustava socijalne skrbi te djeci u riziku od socijalne isključenosti biti će omogućeno da dobiju potrebnu pomoć od stručnih osoba kod savladavanja raznih poteškoća s kojima se svakodnevno susreću.

Kao što su primjerice u savladavanju školskog gradiva kroz pomoć u učenju, kvalitetna organizacija slobodnog vremena raznim zanimljivim aktivnostima Provedbom osmišljenih aktivnosti djeci će se ponuditi niz kreativnih, praktičnih, zanimljivih, ekoloških i sportsko – rekreativni programa. Udruga udomitelja će i kroz ovaj program i dalje provoditi promociju udomiteljstva i lobirati za nove udomiteljske obitelji.

U program su na preporuku partnera na programu Centra za socijalnu skrb Ivanec uključene i obitelji u riziku kojima je neophodna stručna pomoć kako bi se preveniralo izdvajanje djece iz tih obitelji te im se pomoglo u osnaživanju roditeljskih kompetencija.

Program je započeo 1.lipnja 2020. godine i traje do 31. svibnja 2023. godine

Program je ostvaren je uz pomoć Projektnog ureda grada Ivanca, financijsku podršku Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.

Tags

Povezani članci

Back to top button
Close
Close