InfoUdruge

USR Lepoglavska Ves pobjednik 5. memorijalnog turnira sjećanja na četvero poginulih branitelja s područja Lepoglavske Vesi

Lepoglavska Ves – U organizaciji Mjesnog odbora i Udruge za sport i rekreaciju Lepoglavska Ves, te Udruge Branitelji Hrvatske Lepoglava, a pod pokroviteljstvom Ministarstva branitelja RH i Grada Lepoglave, u subotu je održan 5. Memorijalni turnir sjećanja na Marijana Matišića, Dragutina Godinića Bađu, Dragutina Naglaša Kumea i Josipa Štefanca, poginule hrvatske branitelje s područja Lepoglavske Vesi.

Manifestacija je započela u ranim jutarnjim satima Svetom misom u kapelici u Lepoglavskoj Vesi, pa odavanjem počasti na groblju u Lepoglavi.

branitelji-lves-turnir-16-2

Program je nastavljen u Lepoglavskoj Vesi svečanošću otvaranja malonogometnog turnira na kojoj su govorili predsjednik Gradskog vijeća Grada Lepoglava Robert Maček te general Zdravko Jakop, izaslanik ministra branitelja.

Turnir je otvorenim proglasio brat Marijana Matišića, a početak turnira na simboličan je način obilježen pucnjevima iz kubura društva „Prva kubura“ iz Višnjice. Također, obiteljima poginulih branitelja članovi društva „Lepoglavski pušlek“ uručili su prigodne poklone.

U sportskom dijelu manifestacije, na malonogometnom turniru, sudjelovalo je deset momčadi, pobjednik je Udruga za sport i rekreaciju Lepoglavska Ves, drugo mjesto osvojila je Kaniža, a treće Očura.

branitelji-lves-turnir-16-3

Igralo se u dvije skupine sa po pet momčadi nakon čega su dvije najbolje iz svake ostvarile plasman u polufinale u kojem je Kaniža pobijedila Očuru sa 5:3, a Udruga za sport i rekreaciju Lepoglavska Ves ekipu DŠR Lančić Knapić sa minimalnih 1:0.

Pobjednik turnira je Lepoglavska Ves, koja je u finalu pobijedila Kanižu sa 3:0, a u utakmici za treće mjesto Očura je rezultatom 4:1 bila bolja od DŠR Lančić Knapić.

branitelji-lves-turnir-16-4

Najbolji strijelac turnira je Jurica Maloić član momčadi Kaniža, a najboljim vratarem proglašen je Karlo Kralj iz pobjedničke momčadi.

Foto: Dražen Geček

Related Articles

Back to top button
Close
Close